CDF Info

Informatie

Allergisch tegen gluten of probeer je gluten te vermijden? Dit kan je wél eten

2 min gelezen
glutenvrij brood kopen

Gluten worden de laatste jaren veel vaker vermeden door mensen. Het is bij sommige producten de vraag of er wel of niet gluten zitten in het product dat je wilt eten. Tenzij je opzettelijk glutenvrij brood kopen voor jezelf, twijfel je vrijwel altijd of je iets wel of niet kunt eten. Dit is natuurlijk vrij vermoeiend en je wilt ook eens een keer zonder zorgen een lekker gerecht kunnen eten. Door elke keer te moeten kijken naar of er wel of geen gluten inzit, houd je jezelf alleen maar bezig met wat je wel of niet kunt eten, in plaats van anderen die er geen moeite mee hebben en gewoon kunnen eten zonder zich zorgen te maken. Daarom gaan we je vertellen welke dingen je met een gerust hart kunt eten!

glutenvrij brood kopen

Van nature geen gluten

Een aantal dingen hebben van nature geen gluten. Denk aan dingen als rijst, aardappelen, fruit, noten (zoals pinda’s), pitten, zaden, peulvruchten en groentes.

Gelukkig is dat niet het enige. Andere dingen die je gerust kunt eten zijn vis, vlees (maar ook kippenvlees), zuivelproducten, azijn en olie.

Als je er zo naar kijkt zijn er een hoop dingen die je dus gewoon kunt eten zonder je er zorgen over te maken. Maar wat als je wel gewoon een keer iets wilt weten waar normaalgesproken wél gluten in zit? In dat geval zou je er voor kunnen kiezen om glutenvrij brood kopen om alsnog te kunnen smikkelen van een boterham!

Waar moet je voor oppassen?

Vrijwel elk product dat tarwe bevat, zit gluten in. Maar ook in verwerkte producten als borrelnootjes zit gluten. Het beste wat je kunt doen als je twijfelt, is toch maar het etiket goed lezen.

We hebben tot slot nog één bonus tip voor je: vermijd vlees dat gepaneerd is. Veel mensen denken hier niet bij na, maar ook hier zit gluten in. Nu kun je met een gerust hart boodschappen doen. Eet smakelijk!