CDF Info

Informatie

De werkbare werkplaats

2 min gelezen

Tjonge, dat had de titel van een Suske en Wiske avontuur kunnen zijn! Het is echter het ideaal van professionele monteurs en klussers. Hoe moeilijk is het nou om dat te realiseren?

Valt eigenlijk best wel mee, zou je denken. In werkelijkheid zijn de meeste werkplaatsen echter een rommeltje. Natuurlijk is het lastig om op een plek waar zoveel gebeurt overzicht te houden. Dit is echter wel cruciaal! Niet alleen gereedschappen maar ook mogelijkheden blijven al gauw liggen. Zorg dat dat jou niet overkomt door al het nodige in huis te halen waarmee je eenvoudig orde in de chaos creëert.

Maar welke attributen hebben in een dergelijk geval prioriteit en wat zijn daar de voordelen van? Dat gaan we hieronder uitgebreid met je bespreken.

Gereedschapset

Ja, dat had je oma ook nog kunnen bedenken, horen we je zeggen. Dat geloven we graag, want wie zijn wij om een lage dunk van haar te hebben?

Met een gereedschapset kopen bedoelen we echter niet zo’n standaard langwerpig trommeltje waarin zich alleen het hoogstnoodzakelijke bevindt. We hebben het hier over een uitgebreide metalen ladekast waar alles in zit wat je maar nodig kan hebben. Er bestaan exemplaren die leeg worden aangeleverd, zodat je die zelf kunt vullen met alle tools die je al hebt en nog gaat aanschaffen. Maar ook een reeds volle gereedschapset behoort tot de mogelijkheden. heb je meteen alles om er flink de vaart in te zetten. Want dat wil je toch?

Gereedschapstrolley

Ja, hartstikke leuk en aardig maar zo’n set is natuurlijk lood- en loodzwaar. Die versleep je toch niet zomaar van de ene hoek van je werkplaats naar de andere?

Nee, niet zonder flink wat moeite, daar heb je gelijk in. Voor sommige mensen is dat dus niet geheel praktisch. In dat geval verwijzen we je graag door naar een gereedschapstrolley! Deze baseert zich op precies hetzelfde idee alleen zitten er – de naam verraadt het stiekem al – wieltjes onder. Hiermee maak je je gereedschap mobiel en daarmee jezelf natuurlijk ook.