CDF Info

Informatie

Het perfecte jasje om in te vliegen

2 min gelezen
Woolrich winterjas

Vliegen doe je vaak met lekker weer wanneer de zon schijnt. Sommige piloten kiezen ervoor voor verschillende redenen om juist te gaan vliegen wanneer het koud is en regent. Wat voor soort jas moet je aan? Het is handig om te bedenken dat je de jas niet alleen gebruikt tijdens het vliegen, maar ook wanneer je van huis vertrekt en loopt naar je auto en vervolgens na de rit naar je vliegtuig. Dan loop je in de regen en moet de jas zorgen voor goede isolatie en moet je droog kunnen houden. Dus, trek een goede geïsoleerde jas aan.

Tijdens de vlucht

Wanneer je het vliegtuig instapt moet je ook kunnen bedenken dat je niet zeiknat het vliegtuig in wilt. Het is dus beter als je een jas hebt die aan de buitenkant ook relatief droog blijft. CP company maakt jassen om je te beschermen tegen het weer. Wanneer je de motoren start en de verwarming start, wordt het vanzelf lekker warm en is de jas niet meer nodig. Een jas die gemakkelijk uit gaat, zoals de CP company jas, is dan erg handig om te hebben. Zo besteedt je minder aandacht aan het uitrekken van de jas en kan je je meer focussen op het vliegen.

Afsluiten

Geland in de regen en de motoren worden uitgezet. Nu moet je zelf de regen weer in, trek je jas aan en ga naar buiten. Wanneer je in Noorwegen vliegt in de winter, is het verstandig om een leren jas aan te doen. Deze biedt goede isolatie. Tijdens de vlucht hoeft dan de verwarming niet aan waardoor je brandstof bespaard. Waardoor je uiteindelijk bespaart op kosten. Tijdens de zomer kan de winterjas weer in de berging en trek je je zomerjas aan. Deze is lekker dun en licht en makkelijker mee te nemen dan de winterjas