CDF Info

Informatie

Met Hills zorg je extra goed voor je hond

2 min gelezen

Of je nu net een puppie hebt, of een al wat oudere hond, iedere hond heeft goee verzorging nodig. Je hond is gek op wandelen, rennen en buiten spelen, op knuffelen en misschien wel op schoot zitten, werkt graag voor je en luistert naar commando’s. Maar daarbij heeft je hond ook goed voer nodig. Zoals de dierenarts Mark Morris, de ontwikkelaar van Hills voer, zei: “Neem de gezondheidszorg voor huisdieren net zo serieus als dat van onszelf”. En dat is natuurlijk ook zo. We weten allemaal precies wat goed en gezond is en wat niet. Natuurlijk kun je hier en daar een keertje “zondigen”, maar je wordt er echt beter van als je goed voor jezelf zorgt.

Een hond is afhankelijk van wat jij hem voorschotelt

Wij kunnen zelf nog kiezen. Gaan we voor een slagroomsoes of toch voor een schaaltje aardbeien? Een hond heeft die luxe niet. Een hond moet altijd maar afwachten welk voer er voor hem wordt neergezet. En dus is het onze verantwoordelijkheid om het beste voor voor de hond aan te bieden. Dat kan heel specifiek zijn. Heeft je hond problemen met zijn vacht of huid? Dan heeft hij ander voer nodig dan wanneer hij helemaal gezond is. Hills heeft speciaal hondenvoer voor veel gezondheidsproblemen bij honden. Neem bijvoorbeeld de speciale Hills Dieet K/D-lijn. Deze bevat veel minder zout en is dus geschikt voor honden met nierproblemen.

Hills is een goed begin, maar je kunt nog meer doen

Je zult zien dat je hond enorm opknapt van het juiste voer. De kale plekken verdwijnen uit zijn vacht, hij heeft meer energie en zijn staart zal nog enthousiaster zwaaien. Maar alleen met goed voer, zoals dat van Hills, ben je er nog niet. Je zult zelf ook energie in je hond moeten steken. Dus iedere dag een heerlijke, lange, wandeling maken. Onderweg met de bal gooien of je hond op een andere manier lekker even laten rennen. Ook lekker borstelen en op z’n tijd wassen en trimmen hoort erbij. Zo zorg je het best voor je hond.

Je hond laten mee-eten is nooit een goed idee

Vroeger gaven de mensen hun hond de restjes van de maaltijd. De hond vond dat nooit een probleem. Maar dat is het wel. De restjes van een maaltijd zijn vaak vet en te zout voor honden. Door je hond speciaal voor hem ontwikkeld voer te laten eten, hebben jullie veel langer, in goede gezondheid, plezier van elkaar!