CDF Info

Informatie

Alles wat je nog niet wist over automatten

2 min gelezen

Automatten, iets waarvan je waarschijnlijk denkt dat het niet heel belangrijk is voor je auto en er maar gewoon bij hoort. Automatten zijn belangrijker dan je denkt. Ze voorkomen een hoop grote problemen op de lange termijn voor je auto en het zorgt daarnaast voor een mooi uiterlijk wanneer je je auto instapt. Nu vroeg je je waarschijnlijk af wat dit is en wat je eigenlijk nog meer zou moeten weten over dit accessoire wat voorheen als iets heel standaards werd gezien.

Onderhouden en op tijd vervangen

Het is enorm belangrijk je automatten te onderhouden en netjes te houden. Wanneer je niet goed vastzet zie je al gauw een vouw die je er bijna niet uit krijgt. Daarnaast verslechterd de kwaliteit enorm wanneer je je automatten niet netjes houdt. Automatten beschermen allereerst je auto tegen vuil en vocht van buitenaf. Iedere persoon die in je auto stapt neemt vuil en vocht met zich mee. Dit komt nog meer voor wanneer het slecht weer is en er meer vuil en vocht aan schoenen blijft zitten. Stel je nu eens voor dat je geen automatten hebt in je auto. Dan wordt je auto constant vies gemaakt met iedere passagier die mee wilt. Daarbij kun je ook roest aan de bodem van je auto veroorzaken. Wanneer je automatten niet meer goed zijn komt er makkelijker vuil en vocht doorheen wat je bekleding lelijker maakt en wat roest veroorzaakt. Op tijd automatten kopen is dus zeer zeker belangrijk!

Extra’s bij automatten

De meeste slijtage dient op, op de mat aan de bestuurderskant. Hier vindt de meeste voetbeweging plaats en hier hoort altijd iemand te zitten wanneer er auto gereden wordt. Voor deze plek wil je misschien wel een automat met wat extra’s zoals een hakplaat. Matten mét of zonder hakplaat hebben een verschil dat een automat met hakplaat een extra laag op de mat biedt en hierdoor extra bescherming geeft tegen je schoenen.