CDF Info

Informatie

De leukste vintage krukken voor in je huis

2 min gelezen

Krukken zijn een leuke extra aan je keukentafel of bar in je garage of kelder. Vintage is weer helemaal in en daardoor komen ook vintage krukken helemaal terug. Een vintage kruk geeft je huis die ouderwetse en nostalgische look en juist in de keuken of bij de bar is dit een leuke manier om de ruimte op te fleuren en uniek te maken. Vintage krukken kun je tegenwoordig daarom ook overal vinden, van kringloopwinkels tot rommelmarkten tot op de zolder van je oma en opa. Ook online kan geshopt worden voor krukken die vintage zijn.

 

De juiste keuzes voor een vintage kruk

Wil je een vintage kruk gaan kopen? Bedenk je dan een paar dingen voordat je dit gaat doen. Sowieso kan rondstruinen op de markt of op het internet geen kwaad. Welke kleuren vind je bijvoorbeeld leuk? En is er een bepaalde vorm die je graag zou willen voor de kruk? Waar komt de kruk te staan en welke hoogte kruk is daar handig voor? Voor bij een bar zijn hogere en ronde krukken natuurlijk het leukste. Voor bij een keuken of ontbijttafel zijn krukken met rugleuning en die wat lager zijn weer handiger.

Zo herken je een vintage kruk

Een vintage kruk moet natuurlijk wel vintage zijn. Als een kruk al ouder is dan 30 jaar dan kan deze al als vintage worden beschouwd. Een kruk die gemaakt is in de jaren 50 tot en met 80 behoort tot vintage en de krukken die hier vandaan komen zijn dus ook vintage. Dit soort krukken vind je vaak op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Vintage kun je ook herkennen aan bepaalde gebruikssporen zoals krassen op het hout of deukjes in de staal. Dit maakt de kruk alleen nog maar unieker en meer vintage.