CDF Info

Informatie

De voordelen van het installeren van een Adoucisseur d’Eau

2 min gelezen

Heb je ooit gehoord van een Adoucisseur d’Eau? Dat is Frans voor waterontharder en het is een van de beste investeringen die je in je huis kunt doen. Een Adoucisseur d’Eau is een apparaat dat harde mineralen uit je leidingwater verwijdert, waardoor het zachter en aangenamer wordt om te gebruiken. Lees verder om meer te leren over de voordelen ervan en hoe het werkt!

De voordelen van het installeren van een Adoucisseur d’Eau

Het installeren van een Adoucisseur d’Eau in je huis heeft een aantal voordelen, waaronder de volgende:

  • Schonere vaat, glazen en wasgoed. Hard water bevat grote hoeveelheden calcium en magnesium, die na het wassen aanslag kunnen achterlaten op borden, glazen en kleding. Een waterontharder helpt deze mineralen te verwijderen, zodat je vaat er elke keer vlekkeloos uitkomt.
  • Zachtere huid en haar. Hard water kan ook hard zijn voor je huid en haar. Het verwijdert de natuurlijke oliën die de huid gehydrateerd houden en er gezond uit laten zien, waardoor de huid droog en jeukerig wordt. Door onthard water te gebruiken zul je het verschil merken als je doucht of baadt. Je huid wordt zachter en gladder, terwijl je haar er glanzender en gezonder uitziet.
  • Lagere energierekeningen. Hard water vereist meer energie om te verwarmen dan onthard water, omdat de minerale afzettingen de weerstand van de warmteoverdracht in de leidingen verhogen. Als gevolg daarvan moeten verwarmingssystemen harder werken om hard water te verwarmen dan bij onthard water – wat een hogere energierekening betekent voor huiseigenaren met hard leidingwater!

Maar hoe werkt een Adoucisseur d’Eau?

In principe gebruikt fontaine à eau zout (of kaliumchloride) om calcium en magnesium uit het leidingwater te verwijderen voordat het in het leidingnet van je huis terechtkomt. Het proces bestaat uit twee stappen: ionenuitwisseling (waarbij de mineralen worden uitgewisseld met natriumionen) en regeneratie (waarbij zout wordt gebruikt om de harskorrels te reinigen die bij het ionenuitwisselingsproces zijn gebruikt). Dit proces zorgt ervoor dat je leidingwater vrij is van harde mineralen als calcium en magnesium – wat leidt tot een zachtere huid, een schonere vaat, lagere energierekeningen… en nog veel meer!

Conclusie


Of je nu op zoek bent naar een schonere vaat of zachter haar, het installeren van een Adoucisseur d’Eau is een van de beste investeringen die je kunt doen voor het sanitair in je huis – niet alleen vanwege de vele voordelen, maar ook vanwege het installatiegemak! Dus als je klaar bent om alle voordelen te ervaren van onthard leidingwater in huis, ga je gang; investeer vandaag nog in een Adoucisseur d’eau! Je zult er geen spijt van krijgen!

Meer verhalen