CDF Info

Informatie

Een werkstation: wat is het en wat kun je ermee?

2 min gelezen
Workstation

Voor de doorsnee computergebruiker zal een relatief eenvoudige computer of laptop altijd volstaan. Surfen op het internet, tekst bewerken en muziek luisteren. Dat moet allemaal geen probleem zijn voor je computer of laptop. Echter zijn er veel computergebruikers die zwaardere programma’s gebruiken. Vooral beroepen zoals ontwerpers, architecten en wetenschappers maken gebruik van computers. Maar dit zijn vaak niet de computers die je bij de meeste mensen thuis ziet staan. Nee, mensen die deze beroepen beoefenen maken gebruik van een workstation. Wat dat nu precies is, en wat je ermee kunt, lees je in dit artikel.

Workstation

Krachtige PC’s

Eigenlijk zijn het computers die vele malen krachtiger zijn dan de doorsnee PC. Ze zijn in staat om zeer zware programma’s te draaien, en dat zonder problemen. Veel professionals hebben zo’n computer nodig, om hun werkzaamheden vlot uit te kunnen voeren. Denk aan programma’s zoals Photoshop, of tekenprogramma’s voor architecten. Wanneer je deze programma’s intensief gebruikt, zal je doorsnee computer dit mogelijk niet kunnen trekken. Een workstation is dan vereist om je werkzaamheden goed uit te kunnen voeren.

Workstation

Een workstation is dan ook gemaakt om gebruikt te worden door professionals. Het is zelfs zo, dat ze zijn gemaakt op basis van de programma’s die je gebruikt. Tevens worden ze zo gemaakt, dat ze haast geen geluid maken. En dat is wel fijn in een werkomgeving, waar mee vaak in concentratie te werk gaat. Deze PC’s zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zodat je de beste prestaties zult ervaren.