CDF Info

Informatie

Evenementen en uitgaan

2 min gelezen

Ons land telt talrijke grote en kleinere evenementen waar jaarlijks duizenden bezoekers plezier aan beleven. De afgelopen jaren is het aantal evenementen en festivals flink gegroeid. Wereldwijd zijn er ook vele bekende festivals die ook door Belgische festivalgangers bezocht worden. De historie van de festivals gaat terug naar de zestiger jaren van de vorige eeuw. Monterey en Woodstock zijn een tweetal bekende festivals waar het allemaal mee is begonnen. Honderdduizenden bezoekers genoten daar van de artiesten en het samenzijn met zo’n grote groep. In navolging op het succes van deze festivals waait het ook over naar ons land. Eind zestiger jaren vinden ook hier de eerste festivals plaats. Vandaag de dag vinden er in ons land meerdere grote festivals plaats zoals: Rock Werchter, Pukkelpop en Tomorrowland. De festivals zijn tegenwoordig zeer druk bezocht en populair. Naast de festivals zijn er uiteraard nog vele andere opties om je vrije tijd te besteden waaronder uit eten, stappen, een terrasje doen en nog veel meer.

Jongeren en uitgaan

Naast de eerder genoemde festivals zijn velen van ons wekelijks, met name in de weekenden, in de vele uitgaansgebieden te vinden. Vaak begint een stapavondje met een hapje eten in een van de vele restaurants. De avond kan dan worden vervolgd in bijvoorbeeld een theater, bioscoop of een van de vele clubs. Met name onder jongeren die festivals en clubs bezoeken ligt het gevaar van verslavingen op de loer. Een weed verslaving  is er daar één van. Als je regelmatig blowt kan je er afhankelijk van worden en dus verslaafd aan raken. Als je hiermee te maken hebt en hulp kunt gebruiken dan kan je via de volgende link alle info vinden. https://solutions-belgium.be/verslavingen/drugsverslaving/weed-verslaving/  Maar uitgaan is natuurlijk vooral plezier maken en ontspannen met je vrienden of familie.

Uitgaanssteden

Er zijn vele steden en dorpjes waar het uitgaan een waar feestje is. Naast de bekende steden zoals Antwerpen, Brussel en Gent zijn er nog veel meer plaatsten waar je heerlijk kunt uitgaan. In de zomermaanden zijn de vele terrassen en clubs langs de kust een drukbezochte plaats. Oostende, Knokke, De Panne, Nieuwpoort zijn zomaar wat voorbeelden waar je een dagje strand (of meerdere dagen) perfect kan combineren met het avondvermaak wat je hier kunt vinden. Daarnaast zijn er nog een aantal mooie plaatsen die zich perfect lenen voor een stedentrip. Brugge, Leuven, Mechelen en Luik zijn hier bij uitstek geschikt voor. Kortom er zijn vele uitgaansmogelijkheden voor alle leeftijden te vinden. En naast België vind je natuurlijk ook nog heel veel andere landen waar je heerlijk kan genieten van het uitgaansleven!