CDF Info

Informatie

Je weerstand verbeteren doe je zo

2 min gelezen

Niemand vindt het leuk om ziek te zijn, maar soms worden we het toch. Gelukkig zijn er een heleboel dingen die je kunt doen om jouw weerstand te verbeteren. Zo wordt de kans op ziek zijn aanzienlijk kleiner en kun je zorgeloos door het leven gaan. We vertellen je graag hoe je dit kunt doen dus lees snel door.

Een gezond ritme

Wanneer we vaak moe zijn of niet zoveel energie hebben is dat in veel gevallen terug te leiden naar het ritme dat we aanhouden. De balans tussen rust en activiteit moet goed zijn, anders breek je na verloop van tijd op. Zorg er dus voor dat je voldoende slaap krijgt iedere nacht. Vijf dagen te weinig slapen kun je niet goedmaken met twee keer uitslapen in het weekend. Consistentie is hierbij het allerbelangrijkst.

Eet verstandig en supplementeer

Ons dieet heeft een grote invloed op hoe ons lichaam. Het bepaalt hoe we ons voelen, hoeveel energie we hebben en nog veel meer zaken. Zorg dus dat je jouw lichaam te voedingsstoffen geeft die het nodig heeft. Een juiste balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten uit zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. Eventueel kun je je voeding aanvullen met andere stoffen en middelen zoals bijvoorbeeld paardemelk. Zo weet je zeker dat je alles binnenkrijgt.

Wees actief

Mensen zijn niet gemaakt om alleen maar stil te zitten. Sommige professoren noemen zitten zelfs het nieuwe roken. Zorg dus dat je dagelijks wat beweging krijgt, ook al is het maar een blokje om. Dat is ook erg goed voor je weerstand!

Aan de slag

De makkelijkste manieren om je weerstand te verbeteren hebben allemaal te maken met gezond leven. Nu weet je hoe je hiermee aan de slag kunt gaan. Dan rest je niets anders dan dit gewoon te gaan doen. Succes!