CDF Info

Informatie

Redenen om op vakantie te gaan naar Frankrijk

2 min gelezen

Frankrijk staat elk jaar weer aan top als het gaat om meest verkozen vakantiebestemmingen. Met meer dan 80 miljoen bezoekers per jaar is dit ook niet heel verrassend. Maar wat maakt Frankrijk nu zo’n geliefd vakantieland? Misschien ben je er zelf al een paar keer geweest of twijfel je nog of je er naartoe moet gaan of niet. Om deze keuze iets makkelijker voor je te maken geven wij je graag een aantal redenen waarom Frankrijk een perfect vakantieland is!

Zowel zomer als wintervakantie


Frankrijk biedt veel mogelijkheden als het gaat om vakanties. Je kunt er namelijk zowel op zomervakantie of voor wintersport naartoe. De zuidkust heeft heerlijke stranden en een lekker klimaat. Verder beschikt het land over hoge bergen, waardoor je met wintersport vrijwel overal zeker bent van sneeuw en een prachtige omgeving. Verder heeft het land nog meer mooie streken, zoals Poitou-Charentes in het westen en Lyon in het oosten.

Mooi verblijf

Frankrijk staat ook bekend om de mooie accommodaties. Zo kun je kiezen uit luxe vakantieparken van FranceComfort. Verder beschikt het land over veel campings, hotels en appartementencomplexen die goed beoordeeld worden. De accommodaties zijn schoon en beschikken over goede faciliteiten.

Eten en drinken

En natuurlijk mag het eten en drinken niet ontbreken. Frankrijk staat bekend om de heerlijke wijnen en kaasjes. Zo kun je verschillende wijn tours maken en proeverijen. De meest bekende wijnstreken zijn Bordeaux, Dordogne, Champagne en Bourgogne. Bij elke bestemming kun je genieten van typisch Franse restaurantjes en bistro’s. Hier wordt het eten met zorg klaargemaakt en kun je heerlijke lekkernijen proeven die je normaal nooit zou eten.

Goede ligging

Frankrijk heeft een ideale ligging ten opzichte van Nederland. Zeker voor mensen die niet té ver weg van huis willen is dit een goede optie. Zo kun je het aanrijden in een paar uur en is het zeker met het vliegtuig prima te doen. Hiernaast grenst Frankrijk aan meer buurlanden, waardoor het goed te bereiken is.