CDF Info

Informatie

Zo kies jij de beste tamper voor je koffiemachine

2 min gelezen

Er gaat niets boven de dag starten met een heerlijke kop koffie, zelf gemaakt door je goede koffiemachine. En wanneer je er zeker van wilt zijn dat je de beste koffie maakt, is een goede tamper onmisbaar. Tampers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, maar hebben allemaal dezelfde functie: het aandrukken van gemalen koffie in het filter. Op deze manier wordt de smaak goed opgenomen en profiteer je van de lekkerste koffie. Als je van een goede kop koffie houdt is een tamper onmisbaar. En in het maken van een goede keuze moet je op een paar zaken letten. Hier lees je hoe jij de beste tamper kiest voor je koffiemachine.

Altijd de beste koffie? Dat regel je zo

Een tamper espresso nodig? Dan is het belangrijk om een paar aandachtspunten mee te nemen. Er zijn verschillende soorten tampers. Je kunt kiezen voor de vlakke tamper, de convex tamper en de automatische tamper:

–   Vlakke tamper: een vlakke tamper is goedkoop en in vele uitvoeringen verkrijgbaar. Met een vlakke tamper loop je wel het risico dat je de koffie niet gelijkmatig aandrukt.

–   Convex tamper: de convex tamper heeft een lichte bolling, waardoor je de koffie nog beter en sneller gelijkmatig aandrukt.

–   Automatische tamper: bij de automatische tamper hoef je alleen het bovenste gedeelte rond te draaien, zodat de koffie met dezelfde hoeveelheid kracht wordt aangedrukt. Deze tampers zijn vaak wel duurder in aanschaf.

Het is daarnaast ook belangrijk om te kijken naar het materiaal van de tamper. Tampers in RVS, staal en aluminium zijn sterk, maar ook hygiënisch. Er zijn ook tampers van hout of kunststof, hiervan ligt de kwaliteit vaak wat lager. Kijk ook goed naar de maat van de tamper. Deze moet gelijk zijn aan de diameter van de filter, zodat je de koffie perfect kunt aandrukken.