CDF Info

Informatie

De 21ste eeuwse stoel

2 min gelezen

Welkom in de toekomst! Ben je er klaar voor en zit je lekker? Nee? Hm, dan betekent dat wellicht dat je toe bent aan een nieuwe stoel, die perfect bij de huidige tijdsgeest past.

Maar welke dan? Wat vind je mooi, wat heb je nodig en waar baseer je dat alles op? Om een antwoord op dergelijke vragen te krijgen, moeten we wellicht even een stap terug maken. Naar het verleden.

En dat is ook wel logisch. Het nu is op het verleden gebaseerd en de toekomst op het heden. Alles grijpt in elkaar, een fenomeen dat je in alle facetten van het leven terugziet.

Maar goed, voordat we té filosofisch gaan worden, is het tijd om op enkele van bovengenoemde vraagstukken antwoorden te gaan formuleren. Zet je schrap voor een reis door… het heden!

(Volg je het nog?)

Eetkamer

Recepten van vroeger én van de toekomst smaken het lekkerste aan de eettafel van nu. Maar daar moet je dan wel comfortabel aan kunnen zitten. Zolang je telkens van houding moet veranderen, zul je niet van een maaltijd kunnen genieten. Nek- en rugklachten kauw je namelijk niet zo gemakkelijk weg.

Daarom wil je natuurlijk dat de stoelen waarop je je gezelschap zetelt van comfortabele kussens zijn voorzien. Die kunnen reeds in het zitvlak en/of de rugleuning verwerkt zijn of natuurlijk los daarvan worden neergelegd. Je hebt immers wel wat over voor je gasten. Toch…?

Bureau

Tafelen kan gezellig zijn en dan kan de nasleep van een diner behoorlijk lang duren. Maar werken aan een bureau doe je meestal wel voor een aantal aaneengesloten uren! Dan moet je af en toe even rondlopen om je circulatie weer op gang te krijgen. Maar sowieso is comfortabel zitten erg belangrijk. Zorg dan ook dat zowel je bureau als je bijpassende stoel volledig verstelbaar zijn.

Manusje van alles

Houd je van multi-inzetbaarheid? Dan is een stoel die je voor meerdere gelegenheden kunt gebruiken natuurlijk ideaal! Woonkamer, eettafel, bureau; hiervoor kun je een comfortabele buisstoel kopen, die al sinds de jaren 20 van de vorige eeuw niet meer uit het huidige meubel landschap weg te denken is. Deze is verkrijgbaar in verschillende stoffen, materialen en kleuren – ook al blijft het frame natuurlijk van metalen buizen.