CDF Info

Informatie

De brede toepassingen van epoxy

2 min gelezen
epoxy

Epoxy is een middel dat voor veel zaken gebruikt kan worden. Je kunt het eigenlijk zien als hars. Als je een creatieveling bent, dan is het erg leuk om spullen te maken met dit middel. Het is daarnaast ook een super handig middel om spullen te beschermen. Het is zeker een middel waar je voorzichtig mee moet doen. Het is dan ook handig om goede handschoenen aan te schaffen, zodat je zeker weet dat je niet in directe contact komt met het middel. 

Het aanbrengen 

Je kunt epoxy op verschillende manieren aanbrengen. Je kunt een kwast gebruiken als je een dunne laag wilt aanbrengen. Daarnaast is een roller ook geschikt. Het is wel de bedoeling dat je de gebruikte kwast en roller weggooit na gebruik. Je zult ook zeker zien dat je deze na gebruik niet meer kunt gebruiken voor andere projecten. Als laatste kun je epoxy ook gieten. Het is dus erg divers.

Beschermend en vrijwel geurloos

Een voorbeeld waar epoxy voor wordt gebruikt, is het beschermen van je tafel. Door de verschillende lagen die je aanbrengt, wordt je tafel beschermd tegen onder andere krassen en vlekken. Een ander voordeel van het gebruiken van epoxy, is dat het vrijwel geurloos is. Als je hier mee aan de slag gaat, ben je dus niet continu omringt met een sterke geur. 

epoxy

Een sterk middel

Het middel is voor meerdere zaken te gebruiken. Zo kun je het dus gebruiken als bescherming voor je meubel, maar het is ook een middel voor reparatie. Het is een sterk middel zodra het uitgehard is. Je weet dus zeker dat het middel goed blijft zitten na het aanbrengen. Iets wat ook wel handig is om te weten, is dat epoxy waterdicht is. Dit is erg fijn als je het middel gebruikt voor spullen die in de buitenlucht staan.