CDF Info

Informatie

Keramiek is hot en praktisch; kies daarom voor keramische tegels

2 min gelezen

Keramische tegels zijn tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van natuursteen tegels. Dit is dan ook een van de redenen dat de populariteit van de keramische tegels enorm stijgt. We vertellen u in dit blog wat meer over de verschillende soorten keramische tegels. Bent u benieuwd? Lees dan snel verder!

De mogelijkheden op het gebied van tegels van keramiek zijn enorm. Een veelgemaakte keuze binnen de collectie keramische tegels van Tegelmegashop.be is die van gerectificeerde keramische tegels. Dit wil zeggen dat deze tegels extra bijgeslepen worden, zodat deze strak tegen elkaar aan gelegd kunnen worden. Daarnaast kunt u ook kiezen voor doorgebakken en door-en-door tegels. Doorgebakken tegels wil zeggen dat ze totaal geen vocht op kunnen nemen en dus zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Door-en-door tegels zijn vol keramische tegels die vormvast en krasvrij. Doorgekleurde keramiek tegels wil zeggen dat de klei van de tegel volledig gekleurd is. Er is dus geen sprake van meerdere lagen. De laatste soort tegels zijn de verglaasde keramische tegels. Deze hebben een toplaag van gekleurd glazuur. Dit zorgt ervoor dat de keramische tegels bewerkt kunnen worden met kleuren en eventuele motieven.

Waarom u moet kiezen voor keramische vloertegels

Vloertegels van keramiek brengen vele voordelen met zich mee. Naast een enorme diversiteit en optimale prijs-kwaliteit verhouding bieden vloertegels van keramiek ook nog praktische voordelen. Zo is schoonmaken bijvoorbeeld een fluitje van een cent. Ze zijn namelijk erg onderhoudsvriendelijk. Daarnaast neemt een keramische vloertegel geen vocht op, ideaal dus voor een badkamer vloertegel, een keuken vloertegel en uiteraard ook voor het toilet zeer geschikt. Keramische vloertegels zijn voor vrijwel iedere toepassing een ideale oplossing, zeker ook omdat keramiek slijtvast, krasvrij en zuurbestendig is. Ze zijn dus erg duurzaam, waardoor u extra lang kunt genieten van uw prachtige vloertegels. Twijfel niet langer en ga voor keramische tegels op uw vloer! Heeft u advies nodig over een specifieke keramische vloertegel? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op, we helpen u graag!