CDF Info

Informatie

Kies voor kwaliteit als je een vlaggenmast uitkiest

2 min gelezen

Als je een vlaggenmast kopen en plaatsen laten wilt, dan zijn er verschillende bedrijven die dit eenvoudig voor je kunnen regelen. De meerderheid van online vlaggenmastbedrijven heeft tegenwoordig een full servicedienst, die hun producten op locatie komt monteren. Dat betekent dat je je gewenste producten online koopt, en dat een serviceteam van het bedrijf jouw vlaggenmast bij je komt installeren. Dat bespaart jou een hele hoop hoofdbrekens, gereken en gedoe. Binnen een paar dagen kan je je vlag al boven je bedrijfje hebben hangen. Zodat iedereen jou vanaf een afstand direct weet te vinden. 

Vlaggenmasten die jarenlang overeind blijven

Wat vlaggenmasten betreft zijn er tegenwoordig gunstig geprijsde opties in alle mogelijke lengten beschikbaar. Of je nou een mast van 5 meter of van 15 meter wilt: ze zijn in verschillende uitvoeringen en materialen te koop. Vlaggen van metaal en hout zijn traditioneel, maar kunnen een hoger gewicht met zich meebrengen. Een populaire optie is dan ook een vlaggenmast van polyester. Dit polyester is vaak versterkt met glasvezel en daardoor zeer duurzaam. Het wordt zonder naad geproduceerd, zodat er geen zwakke plekken in de mast zitten. De mast kan vervolgens gepoedercoat worden in elke gewenste RAL-kleur.

Handige systemen maken hijsen eenvoudig

Er zijn verschillende manieren waarop deze vlaggenmasten het makkelijk maken om de vlag te strijken of te hijsen. Het simpelste type vlaggenmast heeft een kantelsysteem met contragewicht. Daarmee kan een vlaggenmast naar de grond worden gebracht, waar de vlag gestreken of vervangen kan worden. Ook is er zo onderhoud uit te voeren aan de mast, hoewel dat nauwelijks nodig is. Maar er zijn ook slimme liersystemen en inwendige hijslijnen mogelijk. In het laatste geval is er een lijn met staalkern in de holle mast aangebracht. Daardoor heb je geen problemen met in de wind heen en weer zwiepende lijnen, en is het omhoog of omlaag takelen van de vlag toch een fluitje van een cent.