CDF Info

Informatie

Liefhebber van wijn? Bekijk dan de mogelijkheden van een wijnkoelkast

2 min gelezen

De meeste liefhebbers van wijn kennen de wijn door en door. Er valt veel te vertellen over de verschillende soorten wijn. Er zijn zelfs mogelijkheden om een wijnkoelkast aan te schaffen. Zo een wijnkoelkast wordt ook wel een wijnklimaatkast genoemd. Een wijnkoelkast is gemaakt om speciaal de wijnen te bewaren. Wanneer je de wijn in de wijnkoelkast bewaard dan blijven de wijnen op de perfecte temperatuur. Verder zijn de wijnen ook goed beschermd tegen verschillende invloeden. Wanneer je de wijn bewaard in een wijnkoelkast, dan kun je langer genieten van de goede smaak. Ook is het langer houdbaar. 

Wijnkoelkast

Een wijnkoelkast is meer dan alleen een luxe koelkast. Bij het bewaren van de wijn is het belangrijk dat je het verschil kent tussen de wijnklimaatkast en een wijnbewaarkast. Dit zijn namelijk twee hele verschillende soorten. Bij de wijnklimaatkast is het mogelijk om de temperaturen zelf in te stellen. Dit kan bij de normale wijnbewaarkast niet. De wijnklimaatkast kent dus een extra functie. Deze functie is erg fijn, omdat je op deze manier verschillende soorten wijn kunt opslaan met de gewenste temperatuur. Het is mogelijk om de graden te bepalen in zo een wijnklimaatkast. Dit kan tussen de 4 graden en de 18 graden. 

Voordelen

Een van de voordelen is dat de wijn direct te serveren is. De wijn wordt op de juiste temperatuur bewaard. Hierdoor is de wijn al perfect om direct te drinken. De smaak is precies goed. De wijn op smaak laten komen wordt aan de hand van de temperatuur gedaan. Nu dit al wordt gedaan door de koelkast, hoef je zelf niet meer na te denken over het uithalen van de wijn uit de koelkast. Een ander voordeel is dat de wijn in het donker wordt bewaard. De koelkasten zijn voorzien van een glazendeur. Deze deur heeft een Uv-filter. Hierdoor kan de wijn niet blootgesteld worden aan de uv-straling. Dit is belangrijk, omdat de uv-straling invloed kan hebben op de chemische samenstelling van de wijn. 

Mogelijkheden

Bij het kopen van een wijnkoelkast zijn er veel verschillende soorten. Het is belangrijk dat je van tevoren al een idee hebt van wat je zou willen hebben. Voor meer informatie kun je terecht bij Smaak van de Wereld website.