CDF Info

Informatie

Raamfolie Zonwerend

2 min gelezen

Er bestaan verschillende soorten raamfolie. Als je raamfolie zonwerend op de ramen hebt aangebracht, beperkt dit de warmte van de zonkracht in die ruimte. Vaak wordt ook de uv straling beperkt door deze folies, wat onder andere een positieve werking heeft op het kleurbehoud van jouw spullen.

Aangenamere temperatuur

Dat de warmte van de zon beperkt wordt, geeft in de zomer als grote voordeel dat de werkzaamheden thuis of op kantoor gewoon door kunnen gaan. Geen gepuf en gezucht, gewoon een lekkere temperatuur. Naast dit voordeel, heb je ook minder last van de zon die in een beeldscherm schijnt. Je kunt dus op jouw favoriete plek zitten bij het beeldscherm en hoeft daarin geen concessies meer te doen omdat je het anders niet goed kunt zien.

Ook in de winter geeft deze folie grote voordelen, door de isolerende werking wordt in de winter de warmte ook meer in de ruimte gehouden. Dat geeft ook in de winter een lekkere temperatuur en een lekker gevoel, want de verwarming loeit niet meer op volle toeren wat een energiebesparing oplevert.

Verkrijgbare folies

De folie is verkrijgbaar in een spiegelende, een transparante en een iets gekleurde versie. Voordeel van de transparante en de iets gekleurde versie kan zijn dat je nog van buiten naar binnen wilt kunnen kijken. Wil je dat er niet van buiten naar binnen gekeken kan worden, dan is de spiegelende variant jouw beste keuze. In alle gevallen kan van binnen naar buiten gekeken worden.

De folie is verkrijgbaar in een statische en een zelfklevende variant. De zelfklevende variant plak je met lijm, dus als een sticker, op het raam. Wil je deze verwijderen, dan kan je hem niet opnieuw gebruiken. De statische variant plak je niet met lijm, door het statische van het product blijft hij plakken aan het raam. Je kunt deze opnieuw gebruiken als je hem verwijderd hebt.