CDF Info

Informatie

Slaap lekker! Maar dan ook écht lekker

2 min gelezen

Voor jou geen rusteloze nachten meer en ochtenden waarin je brak wakker wordt met het idee dat je minstens drie nachten extra nodig hebt om tot rust te komen.

Althans, dit probleem kan zo achter je liggen, zodra je overgaat op een nieuw bed dat in alle opzichten bij je past. En dan bedoelen we ook echt álle opzichten! Want je bedbodem moet er niet alleen aantrekkelijk uitzien maar ook nog eens aan al je fysieke wensen en voorkeuren voldoet.

En dat geldt ook voor alle andere onderdelen van je nieuwe ledikant. Want wellicht heb je op dit moment niet het juiste hoofdkussen of een matras dat hard dan wel zacht genoeg is. En wie weet ligt het toch aan de springveren van je bedbodem. of is er sprake van een combinatie van factoren. We gaan het rijtje even af.

Hoofdzaak

Balans is niet alleen in het dagelijks leven maar ook tijdens je nachtrust van groot belang. Zodra je gewicht niet voldoende over je matras verdeeld is, loop je kans op pijn aan onder andere je nek of rug. Dat betekent dat je hoofdkussen en de zachte ondergrond waar je op ligt ervoor moeten zorgen dat de positie van je lichaam tijdens het slapen zo recht mogelijk is. De enige manier om dat te bereiken, zijn het aanschaffen van een kussenen matras die ieder de juiste zachtheid bieden.

Dubbele bodem

In zekere zin, dan. Want kijk, je ligt op een matras en die rust weer op een veersysteem. Afhankelijk van het type bed, maak je wellicht zelfs gebruik van meerdere matras lagen. Zolang ze op een Swissflex lattenbodem liggen, heb je een grote kans dat je eventuele problemen met in slaap komen vliegensvlug opgelost zijn. Die kun je namelijk met het grootste gemak in de gewenste positie manoeuvreren.

Zodra je naar een meubelboulevard gaat om een nieuw bed aan te schaffen, is het verstandig om professioneel advies in te winnen van de dienstdoende expert. We wensen je alvast een fijne nachtrust toe!