CDF Info

Informatie

Zitten in de woonkamer

2 min gelezen
lederen draaifauteuil

Ga lekker zitten

In elk huis is de woonkamer een gemeenschappelijke ruimte. Het is de plek waar je samenkomt. Koffie drinken en gezellig kletsen, een film kijken of een boek lezen; over het algemeen doen we dat zittend of onderuitgezakt in de woonkamer. Comfortabele zitmeubelen mogen daarom niet ontbreken. Een stoffen hoekbank, een lederen draaifauteuil of een zitzak, de mogelijkheden zijn haast onbeperkt.

De bank

Een fijne zitbank is onmisbaar in jouw woonkamer. Mocht je niet veel ruimte hebben, dan is dat geen probleem. Banken hoeven echt geen drie meter lang te zijn. Met een lengte van slechts anderhalve meter heb je al een prima tweezitsbank. Dan is er natuurlijk nog de hoekbank. Deze wordt vaak beschouwd als de ultieme gezinsbank. Een hoekbank biedt vaak plaats aan het hele gezin, maar is ook geschikt voor twee personen. Je kunt er samen heerlijk languit op liggen en ondertussen kijk je naar jouw favoriete serie. Omdat banken in alle soorten en maten te krijgen zijn, is er voor elke woonkamer en woonsituatie wel een bank te vinden.

lederen draaifauteuil

De stoel

Ook een goede stoel is een belangrijk meubelstuk in de woonkamer. Combineer een zitbank met één of twee fauteuils en je hebt jouw zitmeubilair helemaal voor elkaar. Wil je iets hoger zitten, dan biedt een fauteuil uitkomst. Zitbanken hebben gemiddeld een zithoogte tussen de 40 cm. en 42 cm. Een fauteuil daarentegen kan in diverse zithoogtes geleverd worden. En als jij het prettig vindt, is het ook mogelijk om te gaan voor een verstelbare en draaibare stoel. Stel je eens voor: jij na een dag werken, in jouw lederen draaifauteuil, met het nieuwste boek van jouw favoriete schrijver. Niets mis mee, toch?

Thuis

Welk zitmeubilair je ook kiest, zorg ervoor dat jij je thuis voelt in jouw woonkamer. Dat is het belangrijkste. Het is immers jouw woning. Houd bij de inrichting rekening met wat je mooi vindt, maar vooral met waar jij je lekker bij voelt. Er is namelijk maar één plek die we thuis noemen, maak het dan ook de fijnste plek die er is.