CDF Info

Informatie

Thuis genieten van beter horen met een audicien aan huis

3 min gelezen

Wanneer je problemen ervaart met je gehoor, is het belangrijk om zo snel mogelijk een gehoortest te ondergaan. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om een audicien aan huis te laten komen, zodat je niet langer de deur uit hoeft voor een gehoortest. In dit artikel bespreken we de voordelen van een gehoortest thuis, hoe de audicien aan huis te werk gaat en geven we enkele tips voor het voorbereiden op een audicien bezoek aan huis.

De voordelen van een gehoortest thuis

Een gehoortest thuis biedt verschillende voordelen ten opzichte van een bezoek aan de audicien in een winkel. We bespreken hier enkele belangrijke voordelen.

Gemak en comfort in je eigen omgeving

Een van de grootste voordelen van een audicien aan huis is het gemak en comfort van je eigen woning. Je hoeft geen rekening te houden met openingstijden van winkels of reistijd. Bovendien kan het voor mensen die minder mobiel zijn of last hebben van vervoersangst een uitkomst zijn om de audicien thuis te laten komen.

Persoonlijke aandacht en advies op maat

Wanneer de audicien bij jou thuis komt, is er vaak meer tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht en advies op maat. De audicien kan in alle rust je gehoor testen en je vragen beantwoorden, zonder afgeleid te worden door andere klanten in een winkel. Zo krijg je de beste zorg en begeleiding om tot een passende oplossing voor je gehoorprobleem te komen.

Hoe een audicien aan huis te werk gaat

Een audicien aan huis volgt over het algemeen dezelfde werkwijze als een audicien in een winkel. Het proces begint met een gehoortest en eindigt met het aanmeten van een hoortoestel indien nodig. We leggen hier kort het proces uit.

Het proces van de gehoortest tot het aanmeten van een hoortoestel

De audicien zal beginnen met een gehoortest om de mate van gehoorverlies vast te stellen. Dit gebeurt meestal met behulp van een koptelefoon en een apparaat dat verschillende tonen en volumes afspeelt. Op basis van de resultaten kan de audicien bepalen of je in aanmerking komt voor een hoortoestel en welk type toestel het beste bij je past.

Vervolgens zal de audicien je verschillende hoortoestellen laten zien en deze bij je aanmeten. Dit kan eventueel in meerdere afspraken plaatsvinden, zodat je de tijd hebt om te wennen aan het nieuwe hoortoestel en eventuele aanpassingen door te geven.

Tips voor het voorbereiden op een audicien bezoek aan huis

Om het meeste uit je bezoek van de audicien aan huis te halen, is het handig om je goed voor te bereiden. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen.

Zorg ervoor dat je een rustige ruimte in huis hebt waar de gehoortest kan plaatsvinden, zonder storende geluiden van bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten. Het is ook handig om alvast na te denken over eventuele vragen die je hebt en deze op te schrijven, zodat je niets vergeet te vragen tijdens het bezoek van de audicien. Tot slot is het raadzaam om een familielid of goede vriend aanwezig te hebben tijdens het bezoek, zodat zij eventueel kunnen helpen met het maken van beslissingen en het onthouden van informatie.

Met een audicien aan huis kun je dus op een gemakkelijke en comfortabele manier werken aan een beter gehoor. Maak gebruik van de voordelen en zorg dat je goed voorbereid bent op het bezoek, zodat je snel weer kunt genieten van alle geluiden om je heen.