CDF Info

Informatie

Waarom vitamine K druppels bestellen?

1 min gelezen
vitamine k druppels bestellen

Vitamines zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling en om gezond te blijven. 

Vitamines zijn belangrijk voor je lichaam, maar van bepaalde vitamines kun je wel wat extra gebruiken. 

Wat is vitamine K?

Er zijn vier vitamines die het lichaam zelf aanmaakt, vitamine K is hier een van. Vitamine K druppels bestellen wordt voor een belangrijk deel in ons lichaam aangemaakt door bacteriën in de dikke darm. Het is een vetoplosbare vitamine die in het vet van voedingsmiddelen zitten. Ze worden via je darmen opgenomen in je lever en weefsel totdat je lichaam ze nodig heeft. Vitamine K is belangrijk voor de bloedstolling en het aanmaak van botweefsel. 

Waarom vitamine K belangrijk?

Vitamine K draagt bij aan een gezonde bloedstolling. Een tekort aan vitamine K zou kunnen leiden tot bloedingen. Bij een baby begint de productie van vitamine K pas na twaalf weken en vitamine K kan tijdens de zwangerschap de placenta niet bereiken. Het is dus erg belangrijk dat je baby’s vitamine K druppels voedt. Dit kun je doen door een aantal druppels te mensen met voedsel of drinken.