CDF Info

Informatie

Zo houd je jouw hond koel en blij tijdens zomerse hitte!

2 min gelezen

De zomer is een heerlijke tijd om samen met je hond te genieten van het mooie weer. Maar tijdens de hitte is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw trouwe viervoeter koel en comfortabel blijft. In dit artikel geven we je enkele tips om jouw hond koel en blij te houden tijdens zomerse hitte!

Waterpret voor je hond

Water is de beste manier om af te koelen tijdens de warme zomerdagen. Laat je hond spelen in een kinderzwembadje of met een watersproeier in de tuin om hem verkoeling te bieden. Zorg er wel voor dat het water schoon en fris is, zodat je hond geen ziektes oploopt.

Spetterende spelletjes

Er zijn tal van leuke waterspelletjes die je met je hond kunt doen om hem koel te houden. Denk bijvoorbeeld aan het gooien van een waterbal of het spelen met een waterslang. Zo combineer je plezier met verkoeling en blijft je hond actief tijdens de warme dagen.

De juiste schaduwplekjes

Zorg ervoor dat je hond altijd toegang heeft tot schaduwrijke plekken, zowel binnen als buiten. Plaats indien mogelijk een parasol of schaduwdoek in de tuin, zodat je hond kan genieten van de frisse buitenlucht zonder oververhit te raken. Binnenshuis is het belangrijk om de gordijnen dicht te houden en de ramen te openen voor een goede ventilatie.

Verkoelende snacks en traktaties

Naast waterpret en schaduw is het ook belangrijk om je hond te voorzien van verkoelende snacks en traktaties. Dit helpt om de lichaamstemperatuur van je hond op peil te houden en zorgt voor een lekkere, verfrissende traktatie op warme dagen.

Zelfgemaakte ijsjes

Een leuke manier om je hond te verwennen met een verkoelende snack is door zelf ijsjes te maken. Meng bijvoorbeeld hondenvoer met water of yoghurt en vries dit in in een ijsblokjesvorm. Je kunt ook fruit, zoals watermeloen, gebruiken als basis voor een lekker hondenijsje. Vergeet ook niet de koelmat voor je hond, dit kan een perfecte aanvulling zijn op deze verkoelende traktaties.

Met deze tips zorg je ervoor dat jouw hond koel en blij blijft tijdens de zomerse hitte. Geniet samen van het mooie weer, maar vergeet niet om goed op je hond te letten en ervoor te zorgen dat hij voldoende verkoeling krijgt!