CDF Info

Informatie

Vakantie in 2021: wel of niet plannen?

2 min gelezen

Met de tweede lockdown die is aangekondigd zitten we weer voor een langere periode thuis. Het is nog niet helemaal zeker of het een korte lockdown is of dat het verlengd zal worden in het nieuwe jaar. Meeste mensen boeken in deze periode een vakantie voor in de zomer. De prijzen zijn vaak lager, er is meer aanbod en je kunt rustig verschillende bestemmingen en accommodaties met elkaar vergelijken. Een hoop mensen hebben toch besloten om geen vakantie te boeken. We leven op dit moment in een erg onzekere tijd en zo ver vooruit boeken is nu lastig.

Wat is er wel mogelijk op lange termijn?

Ben je iemand die altijd een planning maakt? Dan is het nu een stuk lastiger. Veel mensen kijken wel naar opties om toch alvast iets te boeken en hopen dat het doorgaat. Wil je toch alvast kijken naar vakanties voor in de zomer van 2021? Kijk dan goed naar je verzekering. Een hoop vliegtuigmaatschappijen en verzekeringen kunnen namelijk niet een hoop garanties bieden. Wel kun je met een extra betaling vaak een vliegreis verzetten. Je geld terugkrijgen en annuleren is nu nog niet helemaal zeker. Ga er dus vanuit dat dit ook in de meeste gevallen niet mogelijk is. Het is beter om iets te plannen met de optie het te verzetten. Zo kun je later toch nog op vakantie gaan wanneer het weer open is.

Toch last minute boeken

Wil je liever afwachten tot de maatregelen versoepelen? Dan blijft last minute boeken als enige optie mogelijk. Het nadeel van last minute boeken is dat je van tevoren niet goed kunt plannen, het een stuk duurder kan zijn en de mooiste plekken al vol zitten. In 2021 zal dit waarschijnlijk iets anders zijn vanwege het lage aantal boekingen. Gelukkig kun je dan wel genieten van vakantiehuizen Zuid Frankrijk of een mooi resort op Curaçao!