CDF Info

Informatie

Muizen bestrijden? Zo ga je te werk!

2 min gelezen

Zie je een muis lopen in of rondom jouw woning? Dan gaan jouw alarmbellen waarschijnlijk direct rinkelen. Een goede zaak, want het kan maar zo dat er een nest met muizen in de buurt zit. Zo kunnen de beestjes bijvoorbeeld in huis zitten. Als dit het geval is, raden wij je aan om zo snel mogelijk in actie te komen. Helaas weet niet iedereen hoe zij muizen moeten bestrijden. Geldt dit ook voor jou? Wij vertellen je in deze tekst hoe je hierbij te werk gaat.

1. Plaats vallen

Er zijn verschillende manieren om zelf muizen te bestrijden. De meeste mensen proberen dit ongedierte eerst te vangen. Dit kan met behulp van vallen. Op zo’n val plaats je een lekkernij waar muizen dol op zijn, zodat de beestjes naar de val gelokt worden. Wanneer ze genoeg gegeten hebben van het aas, slaat de val dicht. Een muis is in dat geval op slag dood.

Ben je een dierenvriend? Dan kun je het misschien niet over jouw hart verkrijgen om muizen te doden. Gelukkig hoeft dit ook niet. Er zijn tegenwoordig namelijk ook diervriendelijke muizenvallen. Dit zijn vallen met een deurtje. Je plaats het aas dan achterin de val. Zodra een muis door het deurtje aan de voorkant van de val loopt, zit hij gevangen. Het deurtje kan namelijk maar één kant op bewegen. De muis blijft in leven, waardoor je hem in de natuur uit kunt zetten.

2. Zet vergif in

Als er maar een paar muizen in huis zitten, boek je mogelijk succes door een aantal muizenvallen te plaatsen. Toch werkt dit niet altijd. Wil je sneller verlost worden van het ongedierte? Dan kun je overwegen ook vergif in te zetten bij de bestrijding. Zodra de beestjes van muizengif eten, krijgen zij binnen de kortste keren een inwendige bloeding. Hierdoor zullen zij uiteindelijk bezwijken. Wil je snel verlost worden van muizen in huis? Zet dan schaaltjes met gif op meerdere plekken neer.

Heb je huisdieren of kleine kinderen? Dan is muizen bestrijden met vergif een risico. Huisdieren en kleine kinderen kunnen namelijk een schaaltje met vergif ontdekken. Als zij hiervan eten, kan dit verstekkende gevolgen hebben. Plaats muizengif daarom nooit op makkelijk bereikbare plekken.

3. Schakel een ongediertebestrijder in

Heb je al behoorlijk wat muizen gedood, maar ervaar je nog steeds overlast? Dan is er mogelijk sprake van een muizenplaag. In dat geval raden wij je aan om een ongediertebestrijder in te schakelen. Zoek je nog een professionele bestrijder die jou snel van dienst kan zijn? Kijk dan eens op Beestjeskwijt.be. Hier vind je binnen de kortste keren een lokale ongediertebestrijder. Nadat je contact hebt opgenomen met deze professional, komt hij binnen de kortste keren naar jou toe. Op deze manier ben je altijd snel verlos van muizen in huis.